Genel

Patlıcan kızartırken, patlıcanlarınız bu tüyoyla kararmayacak

Patlıcan, hem lezzeti hem de besleyici özelliğiyle en çok tercih dilen sebzelerden bir tanesi.

Hemen hemen her türlü pişirme teknikliğiyle sofraların vazgeçilmezi. Oturtmasından salatasına kadar ev yemeği yapanların menülerinden eksik olmuyor.

Patlıcanın çeşitli yemeklerde kullanımı oldukça yaygın olmasına rağmen, yemek yapan bazılarını korkutan bir durum var o da, patlıcanın yağ çekmesi ve ortaya çıkan kokular.

Ancak artık bu korkuda son buluyor birkaç tüyo ile artık patlıcanlarınız yağ çekmeyecek;

1.Patlıcanları güzelce yıkayın

2.Bol tuzlu ve soğuk suyun içerisinde bekletin.

3.Patlıcanlarınızı doğradıktan sonra tekrardan tuzlu ve soğuk suyun içerisine koyun.

4.Patlıcanlarınızı kızartmak için zeytinyağı kullanabilirsiniz böylelikle daha az yağ çeker.

5.Yağ kızarmadan içerisine 1 çay kaşığı sirke ekleyin. Ardından patlıcanlarınızı kızartabilirsiniz.

Bu sayede sofralarınızdan lezzetli kararmayan ve daha az yağlı patlıcanlarınızın tadına varacaksınız.

ü

ü