Bursa'da yap-işlet-devret modeli ile yaptırılan devlet okulları, bir ilan sitesinde 300 milyon lira bedelle satılığa çıkartıldı. Okulu yapan inşaat şirketi, 4 okulun bulunduğu iki binaya mahkemenin tahliye kararını asarak, "Doğacak olan öğrenci ve veli mağduriyetinden sorumlu değiliz" ifadelerine yer verdi.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; Bursa'da devletin kirasını düzenli ödemediği okul binası, bir ilan sitesinde satılığa çıkartıldı. Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, bir şirkete, yap-işlet-devret modeli ile yaptırılan devlet okullarının kirası düzenli bir şekilde ödenmeyince mahkeme kararı ile tahliyesine karar verildi. 4 okulun bulunduğu iki okul binası, bir ilan sitesinde, 300 milyon lira bedelle satılığa çıkarıldı. Skandal durumu Eğitim İş Sendikası ortaya çıkardı. "AZÎZ NESİN HİKAYESİNE DÖNDÜ"

Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, "Bütçesinin yüzde 80'inden fazlası personel giderlerine gittiği için yatırıma, eğitimin açıklarını kapatmaya yıllardır eğilmeyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitimi getirdiği piyasacı nokta, artık bir Aziz Nesin hikayesine dönüşmüştür" dedi.

"EĞİTİMİN GELDİĞİ TRAJİKOMİK NOKTA..." Yeliz Toy, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Bursa Osmangazi'deki Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, Mehmet Zahid Kotku İmam Hatip Ortaokulu'nun, Demirtaşpaşa Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nin ve Mehmet Halit Baki Anadolu Lisesi'nin tıkıştırıldığı 2 okul binasına asılan dev satılık pankartı, eğitimin geldiği trajikomik noktayı gözler önüne sermiştir.

ü

Editör: TE Bilisim