Yine kulislerden sızan bilgilere göre, Ertan Yatçı’nın Burfaş’ta inşaat ve tadilat işlerinden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görevlendirildiği belirtiliyor. Bu süreçte birçok inşaat ve satın alma işinde tedarikçilere “faturaları farklı yazın” şeklinde talimat verdiği, giyimden inşaata kadar birçok tedarikçi firmanın da kendi çevresinden isimlerle değiştirildiği iddia ediliyor.
Ertan Yatçı’nın, seçim döneminde Bozbey’e verdiği 10 milyon TL’lik desteği katlayarak geri almak için bu tür uygulamalara yöneldiği kulislerde dile getirilen bir başka iddia. Ayrıca, asıl hedefinin Erhan Pınar’ın yerine atanmak olduğu, fakat Bozbey’in bu atamayı gerçekleştirmemesi üzerine Yatçı’nın belediyeden parasını çıkartmaya çalıştığı ve diğer iştirak müdürleriyle de arasının iyi olmadığı öne sürülüyor. Aynı kaynaklara göre, Yatçı’nın belediyedeki pek çok isim tarafından “ırkçı” ifadeleri nedeniyle tepki çektiği de belirtiliyor.
Tepki çeken bir diğer iddia ise, Burfaş bünyesindeki B Kafeler ve tesislerin tadilat işlerini yürüten Yatçı’nın, engelli vatandaşlar hakkında kullandığı ifadeler. Kulislerde konuşulanlara göre Yatçı, “Ben müşteri olsam, engellinin girdiği yere girmem. Ben işletmeciyim, benim işletmemde böyle bir durum olmaz” şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu sözlerin, belediyeciliğin tüm vatandaşlara eşit hizmet anlayışıyla yapılması gerektiği gerçeğiyle çeliştiği ve özellikle engelli bireylerin yerel yönetimler için bir sosyal sorumluluk alanı olduğu gerçeğini görmezden geldiği yorumları yapılıyor.
İddialar ciddi. Yetkililerden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.